Хамас“ описа заповедта на Израел хората в северната част на Газа

...
Хамас“ описа заповедта на Израел хората в северната част на Газа
Коментари Харесай

Хамас призова жителите на Газа да не изпълняват предупреждението на Израел

„ Хамас “ разказа заповедта на Израел хората в северната част на Газа да се изтеглят на юг като „ подправена агитация “ и прикани жителите там да я пренебрегват.

Военната формация от дълго време е подложена на критика от интернационалната общественост за това, че употребява цивилни като живи щитове - поставяйки почтени хора в заплаха, с цел да отбрани своите бойци.

По-рано през днешния ден от Организация на обединените нации приканиха заповедта на израелската войска да бъде оттеглена, с цел да се предотврати така и така трагичната обстановка да се трансформира в пагубна. Заповедта на Израел важи и за всички чиновници на Организация на обединените нации, които работят в учебни заведения, здравни центрове и клиники.

Иранският външен министър Хосеин Амир-Абдолахян, който е на посещаване в Ливан, предизвести Израел, че спорът с " Хамас " може да се разшири. Ако израелските бомбардировки над Ивицата Газа не бъдат прекратени, могат да бъдат отворени " други фронтове ", сподели Абдолахян.

Според наблюдаващи това изявление може да е намек към ливанската военизирана формация " Хизбула ", която е подкрепяна от Ливан.

Припомняме, че „ Хамас “ пое властта в линията Газа, откакто завоюва изборите през 2006 година След това съумя да укрепи властта си през идната година, като смъкна съперничещото придвижване „ Фатах “ на президента Махмуд Абас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР